ÉPÍTÉSI RAGASZTÓANYAGOK

Annak ellenére, hogy a tőmítőanyagok csak nagyon kis részét képezik egy építkezés teljes költségének, nélkülözhetetlenül fontos szerepet töltenek be a levegő- és vízzárásban, a hőszigetelés sérüléseinek és egyéb károk megelőzésében. Ezért a megfelelő tömítőanyag kiválasztása kritikus pont, hisz manapság az energiahatékonyságot és a fenntarthatóságot szem előtt tartva igyekszünk olyan megoldást választani, amely az épület teljes élettartama alatt megfelelő védelmet nyújt.

Egy építkezésen számtalan típusú hézagtömítésre van szükség,a hőszigetelésektől kezdve, a szanitereken, munka- és dilatációs hétagokon át, egészen a homlokzatig. A Sika rugalmas ragasztása technológiájának köszönhetően számos termék és rendszer került kifejlesztésre, melyek mind a rezgést, mind a hőmozgást képesek elviselni.

A rögzítőanyagok, vegyi dűbelek egyre inkább felváltják a hagyományos mechanikus rögzítéseket. Ezek műgyanta alapú ragasztók, amelyekkel acél vagy már rögzítőelemek ragaszthatók a szilárd betonfuratba. A vegyi dűbelek jelentős előnyökkel rendelkeznek a mechanikus rögzítésekkel szemben, könnyen alkalmazkodnak a különböző furatlyuk méretekhez (mélység/átmérő), megfelelőek különböző lehorgonyzási és rögzítési feladatokhoz, valamint a beépítés során kevesebb feszültséget adnak át az alapfelületnek, így í terheket egyenletesebben osztják el.