LAZURÁN AQUA VASTAGLAZÚR PALISZANDER 0.75 L

LAZURÁN AQUA VASTAGLAZÚR PALISZANDER 0.75 L
LAZURÁN AQUA VASTAGLAZÚR PALISZANDER 0.75 L
-10%
Br.: 5 337 Ft
Br.: 5 930 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Gyorsan száradó, vizes bázisú vastaglazúr, melynek használata nem jár kellemetlen szagokkal. Áttetsző védőfilmet képez a fa felületén, és hosszú időn át védi a fát az időjárás, különösen a napfény káros hatásától. Vízlepergető tulajdonsága miatt a kezelt fafelület kitűnően ellenáll az időjárási hatásoknak.

Megfelelően előkészített kül- és beltéri ún. mérettartó fafelületek bevonataként alkalmazható. Alkalmas gyermekjátékok felületkezelésére is. A kész felület színe nagymértékben függ a fa fajtájától és alapszínétől.


Áraink csak online megrendelés esetén érvényesek!

Gyártó
LAZURÁN
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Tulajdonságok:

A Lazurán Aqua Vastaglazúr kiemeli a fa erezetét, nem képez fedő bevonatot, akrilgyanta kötőanyagú. Vízlepergető adalékot tartalmaz. Nem tartalmaz a farontó gombák és rovarkártevők elleni adalékokat.

 

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képezhet.

Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő. A Lazurán Aqua Vastaglazúr színtelen változatát ne használjuk időjárásnak kitett felületen.

 

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felület a Lazurán Aqua Vastaglazúrral átfesthető.

 

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Vastaglazúrral. A régi, elöregedett fafelületeket a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét faanyagvédőszerrel kell kezelni. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a Lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

 

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás valamint, favédő kezelés után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Aqua Vastaglazúrral. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után szükség esetén ismét faanyagvédőszerrel kezelni. Általában Lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

 

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Univerzális faanyagvédőszer vagy Lazurán Aqua Oldószermentes faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Ha a fa felülete tömör, ép, egészséges a Lazurán Aqua Vastaglazúr felhordható. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
 

A terméket +5 és +30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.


Áraink csak online megrendelés esetén érvényesek!

Adatok
Gyártói cikkszám
268574
Cikkszám
130000388
Tömeg
890 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!