LAZURÁN OLDÓSZERES FALAZÚR 2 IN 1 FEHÉR 0.75 L

LAZURÁN OLDÓSZERES FALAZÚR 2 IN 1 FEHÉR 0.75 L
LAZURÁN OLDÓSZERES FALAZÚR 2 IN 1 FEHÉR 0.75 L
-10%
Br.: 5 526 Ft
Br.: 6 140 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Megfelelően előkészített kül- és beltéri ún. nem mérettartó fafelületek (kerítésléc, madártető stb.) bevonataként alkalmazható. Mélyen beszívódik a farostok közé, kiemeli a fa eredeti erezetét, növeli a fafelület vízlepergető hatását. Kártevő rovarok, gombák elleni mérgeket nem tartalmaz. A kész felület színe nagymértékben függ a fafajtájától és alapszínétől.


Áraink csak online megrendelés esetén érvényesek!

Gyártó
LAZURÁN
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Tulajdonságok:

A Lazurán Falazúr 2in1 kiemeli a fa erezetét, nem képez fedő bevonatot. Alkidgyanta kötőanyagú vékonylazúr. Aromás szénhidrogéneket nem tartalmaz. Az első réteg alapozóként, a második és további rétegek fedőrétegként funkcionálnak. Nem tartalmaz a farontó gombák és rovarkártevők elleni adalékokat.

 

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. A nem megfelelően felkevert lazúrfesték a felhasználás során egyenetlen színű felületet képezhet. A vékonylazúrral kezelt felület elöregedése esetén a felület könnyű csiszolást követően azonos színnel átvonható. Nem szükséges a teljes felületet fáig lecsiszolni.  Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és +25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő. A Lazurán Favédő lazúr 2in1 oldószeres vékonylazúr színtelen változatát ne használjuk időjárásnak kitett felületen.

 

Az alapfelület előkészítése:

A festendő felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő felület max. 5% nedvességtartalmú faanyag lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A festendő fafelületet finom csiszolóvászonnaL meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédőszer száradása után a felület a Lazurán Falazúr 2in1 oldószeres vékonylazúrral min. 2 rétegben átfesthető.

 

Puhafa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új puhafa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Falazúr 2in1 oldószeres vékonylazúrral. A régi, elöregedett fafelületeket, a korhadt, málló felületek lecsiszolása után esetenként ismét faanyagvédőszerrel szerrel kell kezelni. Ha a fenyőfélék természetes gyantatartalma nagymértékben lecsökkent, szükség lehet Lazurán Lenolajkencés impregnálásra is a lazúrréteg felhordása előtt. Fokozottan ügyeljünk arra, hogy az impregnálás után a felület ne maradjon ragacsos, ezért a Lenolajkence felhordása után kb. 2 órával a felületet minden esetben töröljük vissza egy száraz ronggyal.

 

Keményfa-felületek előkészítése:

A különféle még bevonat nélküli, új keményfa-fajtákból készült felületek csiszolás és portalanítás, valamint favédő kezelés után közvetlenül átvonhatók a Lazurán Falazúr 2in1 oldószeres vékonylazúrral. Régi, elöregedett felületek esetén a málló, korhadt részeket csiszolással el kell távolítani, majd portalanítás után szükség esetén ismét faanyagvédőszerrel kezelni. Általában Lenolajkence alkalmazása nem szükséges.

 

Egzóta fafelületek előkészítése:

Egzóta fafelületek kezelése előtt a fafajta forgalmazójától kérjen tájékoztatást a javasolt kezelés módjáról. A különféle trópusi fafajták átvonása előtt minden esetben csináljunk kis felületen próbafestést. A kivitelezési technológiát ennek megfelelően állítsuk be.

 

Régi, már festett felületek előkészítése:

Korábban vastaglazúrral vagy zománcfestékkel festett fa felületéről a festéket teljes mértékben el kell távolítani. Csiszolás és portalanítás után lehet a további műveleteket végezni. A festendő felület állapotától függően szükség lehet gombagátló megelőző vagy megszüntető kezelésre is. Ezt a Lazurán Univerzális faanyagvédőszer alkalmazásával végezhetjük el. Ha a fa felülete tömör, ép, egészséges a Lazurán Falazúr 2in1 oldószeres vékonylazúr felhordható. Amennyiben a felület elöregedett, repedezett és erősen szívóképes, a festendő felületet Lazurán Lenolajkencével kell kezelni. A kezelés során a termékismertetőben leírtakat pontosan be kell tartani, különös tekintettel a száradási időre.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.
 

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell


Áraink csak online megrendelés esetén érvényesek!

Adatok
Gyártói cikkszám
353932
Cikkszám
130000412
Tömeg
950 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!