PROGOLD UNIKITT MESTERTAPASZ 0.5 L

PROGOLD UNIKITT MESTERTAPASZ 0.5 L
PROGOLD UNIKITT MESTERTAPASZ 0.5 L
-10%
Br.: 2 661 Ft
Br.: 2 957 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Matt, jól csiszolható akrilgyanta kötőanyagú tapasz. Megfelelően előkészített kül- és beltéri fal-, fa- és acélfelületek egyenetlenségeinek kitöltésére alkalmazható. Gyorsan szárad, kemény és vízálló. Max. 0,5 mm rétegvastagságban hordható fel egy rétegben. Vízzel hígítható rendszerekhez ideális.


Áraink csak online megrendelés esetén érvényesek!

Gyártó
PROGOLD
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Az alkalmazás feltételei:

A terméket a feldolgozás előtt alaposan keverjük fel. Ne alkalmazzuk a terméket +5°C alatti és + 25°C feletti hőmérsékleten, ami a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

 

Az alapfelület előkészítése:

A felület legyen száraz, pormentes, hordképes, megfelelően előkészített. A festendő faanyag max. 5% nedvességtartalmú lehet.

 

Új fafelületek előkészítése:

A fafelületet finom csiszolóvászonnal meg kell csiszolni, majd portalanítani. Külső térben alkalmazandó felületeknél Lazurán Univerzális faanyagvédőszerrel kell kezelni megelőző védelem céljából. A faanyagvédő száradása után a felületet Progold Unikitt mestertapasszal kell átvonni, majd ismét csiszolni és portalanítani.

 

Új vas és acélfelületek előkészítése:

Az esetleges rozsdát mechanikai eljárással (csiszolás, raskettázás vagy szemcseszórás) el kell távolítani, majd zsírtalanítani. Zsírtalanításra használjunk zsíroldó szert tartalmazó vizet, és ne használjunk oldószerrel átitatott rongyot, mert ez utóbbival a zsíros szennyeződések a felületen maradhatnak. A zsírtalanítás és a rozsda eltávolítása után a felületet mihamarabb, lehetőleg 2 órán belül fessük át Trinát aqua korróziógátló alapozóval, majd ennek száradását követően hordjunk fel Progold Unikitt mestertapaszt. Mindkét termék alkalmazásánál kövessük a termékismertetőben leírtakat.

 

Régi, már festett fafelületek előkészítése:

Korábban zománcfestékkel festett fa felületet alaposan csiszoljuk meg, portalanítás után javítsuk ki a bevonat hibáit Progold Unikitt mestertapasszal. A tapaszolás után ismételt csiszolás és portalanítás szükséges. Ha a felület 20%-nál nagyobb mértékben sérült, a teljes felületet fessük át Trinát Mester alapozóval, majd száradás után és a zománcréteg felhordása előtt finoman csiszoljuk meg a felületet. Portalanítás után lehet a zománcréteget felhordani.

 

Régi, már festett vas és acélfelületek előkészítése:

Vas- és acélfelületek esetében vizsgáljuk meg a régi bevonat tapadását, és az alározsdásodott, rosszul tapadó bevonatrészeket távolítsuk el mechanikai úton. Ha a felület több, mint 20%-a korrodált, a teljes bevonatrendszert célszerű újra felhordani az új bevonatoknak megfelelő módon. Ennél kisebb mértékű hiba esetén a hibás részekről távolítsuk el a nem tapadó bevonatot, a hibahelyeket rozsdátlanítsuk, vonjuk át Trinát Aqua Korróziógátló alapozóval, majd Progold Unikitt mestertapasszal egyenlítsük ki a felületi hibákat. A befejező réteg is célszerűen a vizes rendszerhez tartozó zománcfesték lehet.

 

Ásványi felületek (vakolat, beton) előkészítése:

A felületet alapos portalanítás után szükség esetén Héra Falfix alapozóval alapozzuk. Az alapozó száradása után a felületi hibákat lehet kiegyenlíteni Progold Unikitt mestertapasszal. Egy rétegben max. 0,5 mm vastagságban hordhatjuk fel a terméket és kül- és beltéren egyaránt alkalmazhatjuk. Ezután a felület diszperziós festékkel festhető.

 

Megjegyzés:

A javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, melyek nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától.

 

 

A terméket +5 és + 30°C közötti fedett raktárban kell tárolni. Tűző naptól, fagytól védeni kell.


Áraink csak online megrendelés esetén érvényesek!

Adatok
Gyártói cikkszám
222698
Cikkszám
130000652
Tömeg
1,051 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!