THERMOTEK extra erős ragasztó és simítótapasz 25 KG

THERMOTEK extra erős ragasztó és simítótapasz 25 KG
THERMOTEK extra erős ragasztó és simítótapasz 25 KG
-10%
Br.: 4 055 Ft
Br.: 4 506 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez

Cement és műanyag diszperzió kötőanyagú, ásványi töltőanyagot tartalmazó por alapú ragasztó-habarcs.


Áraink csak online megrendelés esetén érvényesek!

Gyártó
THERMOTEK
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek

Az alkalmazás feltételei:

Az alapfelület előkészítése:

A ragasztandó felület legyen száraz, hordképes, egyenletes szívóképességű. A porló, leváló részeket el kell távolítani és az adott alapfelületnek megfelelően kijavítani.

Hőszigetelő táblák felragasztása:

A ragasztó- és simítótapaszt hordozható, motoros keverőgép segítségével kell a műszaki jellemzőknél már megadott arányok szerint vízzel, csomómentes masszává összekeverni, olyan mennyiségben, amennyi legfeljebb 2 órán belül felhasználásra kerül. A kötésnek indult ragasztókeveréket utólag vízzel felhígítva felhasználni tilos! A ragasztókeveréket a hőszigetelő lemez vagy vakolható ásványgyapot lemez hátoldalára acélsimítóval vihetjük fel. Ebben az esetben az 500x1000 mm-es táblákat három-hat tenyérnyi ponton, valamint a hablemez élek mentén kell ragasztó-keverékkel ellátni. A teljes felületű ragasztást nem ajánljuk, kivéve a lamellázott ásványgyapot esetében, amit viszont teljes felületen kell felragasztani. A táblák oldallapjait nem szabad a ragasztóval beszennyezni.

Az itt látható képen bemutatjuk, miként kell a ragasztó-habarcsot a hőszigetelő táblák hátoldalára felvinni. A hőszigetelő táblák ragasztását mindig az épület alján kezdjük valamelyik saroknál. A ragasztás megkezdése előtt lábazati kezdőprofilt, illetve ennek hiányában megfelelő lécet kell vízszintbe helyezve felerősíteni a homlokzatra. Az első sor felragasztása után a sarkokon kötésben kell illeszkedni az egymás fölött elhelyezkedő tábláknak, tehát egyszer az egyik oldal felől, fölötte a másik oldal felől kell átlapolva elhelyezni a habtáblákat. A munka minősége jelentős mértékben függ a táblák pontos leszabásától és illesztésétől. A táblák megfelelő méretének kialakítását rókafarkú fűrésszel, vagy speciális polisztirolhab vágó késsel lehet végezni. A hőszigetelő lemezeket a falfelületen szorosan egymáshoz illesztve, kötésben kell elhelyezni, ügyelve arra, hogy a hézagokba ragasztóanyag ne kerüljön. Ha mégis keletkeznének hézagok, azokat polisztirolhab sávokkal vagy ásványgyapot csíkokkal kell kitölteni. A nyílászárókhoz való oldalsó csatlakozásokat a felragasztás előtt gondosan kell illeszteni és méretre vágni. Az ablakok, ajtók körül fokozottan kell ügyelni arra, hogy a táblakiosztás a nyílás vízszintes keretének éleivel ne egyezzen meg.

Az itt látható képen ábrázoltuk, hogyan kell a táblákat a pontos méret bejelölése után kivágni. A lemezek párhuzamosságát munka közben folyamatosan ellenőrizni kell egy erre alkalmas léccel. A mechanikailag veszélyeztetett éleket különböző élvédő-profilok alkalmazásával erősíthetjük meg. Ezeket az üvegszövet háló beágyazása előtt kell elhelyezni. A hőszigetelő lemezek felragasztása után a további műveleteket a kötési idő elteltével szabad csak folytatni. A felületet fasimítóra ragasztott csiszolóvászonnal, vagy kifejezetten erre a célra gyártott eszközzel lehet síkba csiszolni. A homlokzaton a hőszigetelő táblák nem csupán ragasztással rögzítendőek.

A rendszer alkalmazásánál elengedhetetlen a megfelelő mértékű mechanikai rögzítés. A 20 m-nél alacsonyabb épületeken – ragasztással kombinált esetben – a javasolt 8 db/m2 dübel-kiosztást a mellékelt ábrán mutatjuk be, azonban épületenként a rögzítés igénye ettől eltérő mértékű lehet. A dübel-kiosztás az épületek homlokzat magasságától és a falfelület minőségétől is függ, de 20 méter magasságig, középső felületi mezőben, 6 db/m2-nél kevesebb nem lehet. Az épület sarkainál (kb. 2 méter széles függőleges sávban) a mechanikai rögzítés 12 db/m2 mértékű legyen. A dübel hosszúságát úgy kell megválasztani, hogy a falazat anyagába beton esetén legalább 3,5 cm mélységig, tégla (falazóelem) esetén legalább 5,5 cm mélységig behatoljon. A különböző épületszerkezeti anyagokhoz különböző típusú dübelek alkalmazása javasolt, de a dübelek szárának átmérője 8 mm, illetve a dübel fejének átmérője legalább 50 mm legyen.

Régi, már festett felületek:

Portalanítsuk a felületet, majd a régi bevonat szívóképességének megfelelő hígítással alapozzunk Héra falfix alapozóval. A ragasztás az új felületeknél leírt módon történhet.

Üvegszövet háló beágyazása:

A felragasztott hőszigetelő lemezeket az üvegszövet háló szélességében ragasztó- és simítótapasszal vonják be. Majd a még nedves tapaszba acélsimító segítségével ágyazzák be az előre leszabott üvegszövet háló sávokat, amelyeket a csatlakozásoknál kb. 10 cm szélességben át kell lapolni egymáson. Veszélyeztetett éleket (pl. nyílászáró szerkezetek körül) célszerű kétszeres üvegszövet háló-védelemmel, vagy megfelelő típusú élvédő-profillal kell megerősíteni.

Megjegyzés:

Az anyagszükséglet függ többek között a felhordás módjától és a felülettől. A megadott értékek csak tájékoztató jellegűek. Az anyagszükséglet pontos értékét adott esetben a bevonandó falfelületen kell meghatározni. A megfelelő tartósság és védelem eléréséhez a felületre szükséges a fentebb megadott anyagmennyiséget felhordani. Továbbá, a javasolt rétegfelépítések minden esetben a legjobb tudásunk szerinti ajánlások, és nem mentesítik a felhasználót az adott festendő felület vizsgálatától. A termék alkalmazási tulajdonságait nagymértékben befolyásolhatják a felhasználás körülményei és az alapfelület minősége. A javasolttól eltérő alkalmazásból, a festék szakmai ismeretek hiányából adódó hibákért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

A feldolgozás hőmérséklete:

Ne alkalmazzuk a terméket +5℃ alatti hőmérsékleten, amin a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérsékletére egyaránt értendő.

A terméket fedett raktárban, nedvességtől óvva kell tárolni.


Áraink csak online megrendelés esetén érvényesek!

Adatok
Gyártói cikkszám
435710
Cikkszám
130001255
Tömeg
25,09 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!